JAK DBAMY O PRZYSZŁOŚĆ NASZYCH POMIDORÓW

Lokalizacja: Stockton, Kalifornia
37°55'N 121°58' W


Nieodparty smak Heinz zaczyna się od wspaniałej gleby - ale to nie wszystko. Nasze wyjątkowe nasiona Heinz są może małe, ale odgrywają bardzo ważną rolę. W Kalifornii znajduje się specjalistyczny ośrodek badań nad rolnictwem i nasionami, „Heinz Seed”, gdzie zespół badaczy i naukowców pomaga w doskonaleniu unikalnych nasion ketchupu pomidorowego Heinz i testuje nowe, zrównoważone praktyki rolnicze. W ten sposób chcemy zagwarantować, że będziemy mogli uprawiać smaczne pomidory przez wiele lat. Nie skupiamy się tylko na dostarczeniu smakowitych pomidorów na stół dziś, ale też na tym, aby znalazły się na nim jutro. Wszystko po to, aby stworzyć i zatrzymać legendarny ketchup, który znają i kochają nasi konsumenci.


Centrum badawcze „Heinz Seed” zostało założone ponad 100 lat temu. To właśnie w nim nasi naukowcy opracowują doskonałe i grube odmiany nasion pomidorów. A ponieważ nie ma dwóch takich samych gleb, tworzymy również unikalne nasiona dla konkretnych miejsc na całym świecie, aby uprawy mogły rozwijać się na różnych typach ziemi, w różnych warunkach pogodowych lub były bardziej odporne na szkodniki i choroby.





Wraz z rosnącym wpływem zmian klimatycznych, potrzeba istnienia naszego centrum badawczego jest coraz większa. Na przykład, w związku z coraz bardziej zauważalnymi niedoborami wody, potrzebujemy upraw, które dadzą sobie radę w bardziej suchych warunkach. Wprowadzamy więc różne rodzaje nasion, które umieją dostosować się do zmieniających się warunków.


Badania nad nasionami nie są jedyną pracą prowadzoną w naszym centrum. Testujemy również nowe praktyki zrównoważonej uprawy, aby zrozumieć, co działa, a co nie. W gospodarstwie badawczym zajmujemy się takimi zagadnieniami, jak uprawa pod osłonami i płodozmian, a następnie interpretujemy wyniki, aby zrozumieć, jak najbardziej efektywnie wdrożyć nowe rozwiązania. Po analizie wyników badań, jesteśmy gotowi, aby przekazywać naszą wiedzę i doświadczenie rolnikom, pomagając im w zrównoważonym zarządzaniu ziemią uprawną.


Spain-cover

GLEBA NA PIERWSZYM MIEJSCU W HISZPANII

Dziesięciolecia nadmiernej eksploatacji sprawiły, że zwykle bogata gleba w Hiszpanii stała się twarda i sucha. Jednak dzięki okresowemu sadzeniu różnych roślin pomogliśmy zwiększyć jej zdrowie i podwoić plony pomidorów w ciągu zaledwie ośmiu lat.

Dowiedz się więcej
California-cover

KALIFORNIJSKA UPRAWA OKRYWOWA

Po zbiorach, w ziemi brakowało składników odżywczych. Zamiast więc sadzić jeszcze więcej pomidorów, zdecydowaliśmy się na inne rośliny, takie jak trawy, aby wzmocnić glebę i pozwolić jej na regenerację. Dzięki temu zwiększyliśmy zbiory pomidorów i zadbaliśmy o stan ziemi w przyszłości.

Dowiedz się więcej
Brazil-cover

ZAPUSZCZANIE SILNIEJSZYCH KORZENI W BRAZYLII

Systemy nawadniania nie dostarczały do gleby wystarczającej ilości składników odżywczych, aby nakarmić nasze pomidory. Rośliny były więc zmuszone do zapuszczania korzeni jeszcze głębiej, w poszukiwaniu wody. To właśnie dzięki temu pomidory stały się silniejsze i dały większe plony.

Dowiedz się więcej