Pikantna kiełbaska chorizo, jarmuż i fasolka Beanz

Pikantna kiełbaska chorizo, jarmuż i fasolka Beanz
 Pikantna kiełbaska chorizo, jarmuż i fasolka Beanz
SKŁADNIKI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SKŁADNIKI

Oliwa

200 g kiełbasy Chorizo

2 selery naciowe, drobno posiekane

1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżeczka kuminu

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka płatków chilli

Skórka z cytryny

Sok z połowy cytryny

400 g pomidorów z puszki

Puszka fasolki Beanz

200 g jarmużu, drobno posiekanego

Garść natki pietruszki, drobno posiekanej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.
Podgrzej oliwę na grubej patelni i podsmaż kawałki chorizo przez 3-4 minuty, aż zbrązowieją i uwolnią soki.
2.
Wrzuć seler na patelnię i smaż przez 4-5 minut, aż zmięknie. Następnie dodaj czosnek, przecier pomidorowy, przyprawy i gotuj przez minutę starannie mieszając.
3.
Dodaj skórkę z cytryny, pomidory z puszki, fasolkę Beanz i 100 ml wody.
4.
Zaczekaj aż zawrze i dodaj jarmuż, a następnie gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
5.
Przed podaniem wmieszaj sok z cytryny i pietruszkę.