Śródziemnomorski batat z fasolką Beanz, szpinakiem i fetą

Śródziemnomorski batat z fasolką Beanz, szpinakiem i fetą
 Śródziemnomorski batat z fasolką Beanz, szpinakiem i fetą
SKŁADNIKI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SKŁADNIKI

Średniej wielkości batat

200 g fasolki Beanz

Dwie garście szpinaku

Odrobina oliwy z oliwek

Skórka z połowy cytryny

15 g suszonych pomidorów, drobno posiekanych

Pół łyżeczki suszonego oregano

Pół łyżeczki suszonego tymianku

15 g sera feta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.
Nagrzej piekarnik do 200°C (z termoobiegiem 180°C).
2.
Posmaruj batata oliwą i owiń folią aluminiową.
3.
Piecz w piekarniku 40 minut.
4.
Upieczonego batata natnij i wypełnij szpinakiem. Z powrotem owiń folią, pozwól szpinakowi lekko zmięknąć.
5.
W międzyczasie podgrzej fasolkę Beanz wedle instrukcji na puszce.
6.
Podawaj kładąc szpinak z batata na talerzu, a następnie kładąc na nim batata.
7.
Przekrój batata i wylej na niego fasolkę Beanz. Posyp cytrynową skórką, suszonymi pomidorami, oregano, tymiankiem, czarnym pieprzem i pokruszonym serem feta.